Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

четвер, 3 грудня 2015 р.

Інформаційно-просвітницький проект «Спротив геноциду»

На виконання Закону України «Про голодомор 1932-1933 років в Україні», Указу Президента України від 29.10.2014р. № 830 «Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів» Українським інститутом національної пам’яті було створено інформаційно-просвітницький проект «Спротив геноциду», що включив у себе 18 фотодокументальних стендів.
В рамках інформаційно-просвітницького проекту виставка експонується для громадськості, учнівської та студентської молоді в Музеї історії Надвірнянщини.
Група учнів 10-11 класів Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом зі своїми наставниками вчителем історії Ярославом Крулем, викладачем захисту Вітчизни Михайлом Рудаком та класним керівником 10 класу Галиною Левицькою 3 грудня відвідали стендову виставку "Спротив геноциду" в м. Надвірні.
Школярі зі страхом в очах сприймали слова співробітника Музею про трагічні події в історії нашого народу.
Побутує міф про відсутність спротиву українських селян більшовицьким грабіжникам напередодні та під час Голодомору. Насправді тисячі українців боролися, зокрема зі зброєю в руках відстоювали право на свободу та життя. 
Стендова виставка "Спротив геноциду" демонструє докази опору, який чинило українське суспільство сталінському тоталітарному режиму у 1920 - на початку 1930 років.
На стендах виставки представлені унікальні документи та фото, які розкривають масштаби спротиву, його форми і методи.

Немає коментарів:

Дописати коментар