Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

вівторок, 31 березня 2015 р.

ЗНО для дев’ятикласників


Заступник міністра освіти та науки України Павло Полянський на засіданні Громадянської платформи з реформування наукової сфери розповів про схему "5+4+3" 12-річної повної середньої освіти в Україні.
П. Полянський повідомив про ініціативу змінити перехід з основної школи у старшу на вступ. Так, у проектах Концепції розвитку освіти на 2015-2025 роки та рамкового закону про освіту передбачено загальне ЗНО для дев’ятикласників, за результатами якого вступатимуть до навчального закладу.
За його словами, випускники 9-х класів зможуть вступати до навчального закладу академічного спрямування (учні з кращими результатами ЗНО; орієнтація на вступ до університету), навчального закладу професійного спрямування або професійного коледжу.
Заступник міністра також наголосив на ще одній важливій ініціативі , що стосується зміни підходів до вступу в початкову школу. За словами П. Полянського, вступ до першого класу дітей буде здійснюватися без вступних тестувань, випробовувань і співбесід та на підставі їхнього місця проживання.

Немає коментарів:

Дописати коментар