Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

суботу, 19 вересня 2015 р.

Що чекає освіту або куди ми йдемо

Щось незрозуміле твориться останнім часом в системі освіти. З однієї сторони Міністерство освіти і науки робить суттєві кроки по реформуванню системи в прямому значенні слова. А з іншої... події навколо ЗНО, які викликають у нас, вчителів, подив і невизначеність у завтрашньому дні. Селянин, засіваючи восени поле, уже  думками про  урожай в наступному році. Так і ми в школі - розпочавши новий навчальний рік, думками уже про урожай - знання учнів, які будуть продемонстровані на ДПА і ЗНО.
Багато випускників нашої школи зараз навчаються у вищих навчальних закладах на державній формі саме завдяки зовнішньому незалежному оцінюванню. Альтернативи ЗНО немає.
Але гучні події в Українському центрі оцінювання якості освіти та Івано-Франківському регіональному закладають сумнів в існуванні ЗНО.
Так, безперечно, має бути чесна, прозора робота керівників і працівників центрів. Але надавайте докази, карайте винних і запускайте роботу по підготовці до пробного і основного ЗНО. Ми повинні уже налаштовувати педагогічний і учнівський колективи, батьківську громадськість на чіткі і конкретні цілі.
Але всі мовчать... Тільки Ігор Лікарчук, директор УЦОЯО, б'є на сполох, аджеж незабаром пробне оцінювання, і в результаті написав заяву на звільнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар