Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

понеділок, 23 березня 2015 р.

Тиждень дитячої та юнацької книги

З 16 до 20 березня 2015 року у Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений тиждень дитячої та юнацької книги, який відкрили на загальношкільній лінійці учні 8-Б класу розповіддю про Всеукраїнський тиждень дитячого читання та історію його започаткування.
Завідувачем шкільною бібліотекою Олександрою Ковальчук було здійснено для учнів 2-3 класів екскурсію до сільської бібліотеки. Діти ознайомились із дитячою літературою, з книжковими виставками, обмінялись думками про книжковий фонд у сільській та шкільній бібліотеках, взяли для читання  багато книжок.

У середу відбулась виставка дитячих закладок. Активну участь у виготовленні закладок взяли молодші школярі. Найкращими закладками були визнані роботи учнів 4А класу Вернера Володимира, Петрик Богдани та Лопатчук Марії. Ці учні були нагороджені солодкими призами.
Особливою старанністю відзначились учні 4-их класів і вихованці групи продовженого дня у роботі «дитячої лікарні». Діти працювали активно й охоче, бо кожному хотілось, щоб його «вилікувану» книгу прочитало якнайбільше читачів. Було відремонтовано 48 художніх книг, 32 дитячі журнали і 1 дитячу енциклопедію.
Широку глядацьку залу зібрав літературний огляд, присвячений 120-річчю від дня народження М.Т.Рильського.
 «Я вибрала долю собі сама» - під такою назвою пройшов виступ учнів 8-их класів під керівництвом вчителя української мови і літератури Світлани Федорів, присвячений 85-річчю від дня народження Ліни Костенко. Діти читали її вірші, лунали пісні на слова Ліни Костенко, покладені на музику. Присутні ознайомились із життєвим шляхом письменниці.
Завершальним акордом Тижня став виховний захід на тему: «З книгою я плачу та сміюся, і сумую з нею й веселюся», в якому взяли участь учні 7 та 3 класів. Діти декламували вірші про книгу, мандрували стежинами з цікавими колоритними назвами: «Казкова», «Лірична», «Народ скаже, як зав’яже», «Сміховинна».
Впродовж тижня дитячої та юнацької книги працювала книжкова виставка «Книга – друг на все життя», під час якої вчителі та учні мали можливість ознайомитися з новинками літератури, проводилась акція «Подаруй бібліотеці книгу».
На завершення Тижня завідувач бібліотеки Олександра Ковальчук підвела підсумки, відзначила активних учнів у  проведенні заходів та відвідуванні бібліотеки. Кращі читачі 1-4 класів були нагороджені грамотами.
Незважаючи на засилля комп’ютерів, мобільних телефонів, планшетів, у багатьох дітей ще залишається іскорка любові до книги, українського слова. І запалює цю іскорку і підтримує в дитячих душах талановитий педагог, сумлінний працівник, завідувач шкільною бібліотекою Олександра Ковальчук. 

Немає коментарів:

Дописати коментар