Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

понеділок, 16 березня 2015 р.

Шевченківський тиждень у Парищенській школі

«Весна починається з Шевченка» - з 10 до 13 березня продовжився у Парищенській ЗОШ I-III ступенів Шевченківський тиждень.
Підготували і провели Тиждень учні 9 класу, які найбільш повно вивчають творчість Тараса Шевченка в курсі української літератури, під керівництвом творчого, ініціативного, талановитого педагога Надії Федорів.

Драматична сповідь «Шевченко в контексті Революції Гідності» зібрала всіх учнів та педагогічних працівників в своєрідній актовій залі школи. Дев'ятикласники по-новому розкрили творчість Тараса Шевченка, поєднавши її з подіями на Майдані в Києві. Також продемонстрували відеофільм «Мистецька спадщина Шевченка».
Великої популярності серед учнів набуло читання поезії Т. Г. Шевченка. Літературна світлиця «Живе слово Тараса» об’єднала учнів від 1 до 11 класу. Найбільш активну участь взяли учні 1-4 класів, які вивчили різноманітні твори, як за обсягом, так і за тематикою, а також уміння їх декламувати. Принагідно відзначити, що вірші лунали зі сцени, прикрашеної портретом Тараса Шевченка, виконаним ученицею 9 класу Ковальчишин Лесею, на фоні Державного Прапора, привезеного із зони АТО батьком однієї з учениць Фединяком Ігорем.
Найбільшого успіху і найвищу оцінку глядачів одержала музична інсценізація балади «Тополя». Школярі в рухах, танці і слові зуміли донести до глядачів зміст балади, важку і трагічну долю жінки в ній (дивитися відео).
            Цікаво та під бурхливі оплески сприймалися й інші заходи, проведені в рамках Тижня, зокрема флешмоб «Шевченко в моєму серці».
Впродовж тижня була проведена книжкова виставка «Шевченкове слово в віках не старіє» (завбібліотекою Олександра Ковальчук).
У понеділок на загальношкільній лінійці були підведені підсумки Шевченківського тижня, подякою відзначені випускники 9 класу. Переможці конкурсу читців поезії Тараса Шевченка нагороджені грамотами.


Немає коментарів:

Дописати коментар