Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

понеділок, 9 листопада 2015 р.

9 листопада відбувся Всеукраїнський диктант національної єдності і в Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Свято української писемності та мови було встановлене указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія, першого українського історика, видатного письменника та мислителя, ченця Києво-Печерської лаври. Відповідну постанову прийняла Верховна Рада України.

У понеділок, 9 листопада, об 11:00 з нагоди Дня української писемності та мови  відбувся Всеукраїнський диктант національної єдності. Всеукраїнський диктант національної єдності – це унікальна подія, яка традиційно відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. 

Долучилися до написання Всеукраїнського диктанту і учні Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Заходи розпочалися о 8.15 із загальношкільної лінійки. Невеличкий виступ підготували учні 9Б класу та відкрили Конкурс знавців української мови ім. П. Яцика.
Всі з нетерпінням чекали одинадцятої години, коли мав розпочатися Всеукраїнський диктант національної єдності. 56 учнів 9-11 класів, розмістившись у двох кабінетах, писали радіодиктант у прямому ефірі. Ще 125 учнів 2-8 класів писали у своїх навчальних класах під диктовку вчителів початкових класів та предметників.
Популярність радіодиктанту щороку зростає.  І найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар