Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

середу, 11 листопада 2015 р.

Всеукраїнський місячник шкільної бібліотеки в Парищенській школі

У Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів протягом жовтня місяця проходив Всеукраїнський місячник шкільної бібліотеки. В рамках заходів були проведені години класного керівника на тему «Шкільні бібліотеки: двері у майбутнє» в 1-11 класах.
У шкільній бібліотеці дзвеніли дитячі голоси під час колективної дискусії «Сторінками улюблених книг» і «Всесвітній день зору», які проведено з учнями 5Б класу завідувачем бібліотекою Олександрою Ковальчук  за участю класного керівника та медичної сестри.
Діти розповідали, які їх улюблені книги, що вони читають на даний час і про що люблять читати. У другій частині  зустрічі, медична сестра розповіла про зір,  як його берегти, які вживати овочі та фрукти, що містять вітаміни для збереження зору. А ще на якій відстані читати книжки, скільки часу проводити за комп’ютером.

Книжкові виставки, приурочені 150-річчю від дня народження Дениса Січинського та 85-річчю від дня смерті Олени Пчілки,  привернули увагу  учнів 11 класу, яких знайомлено із творчим та життєвим шляхом цих письменників.
Круглий стіл під назвою «Мої улюблені книжки» проведено з учнями 10 класу та  класним керівником Галиною Левицькою. 
Бібліотечний урок «Бібліотечна подорож шкільною бібліотекою» зібрав наймолодших школярів - учнів 1 класу. яких було ознайомлено  з бібліотекою та її відділами, значенням слова «бібліотека», правилами користування бібліотекою та порядком розміщення книг на полицях.
В кінці місячника проведено виховний захід на тему:»Книга – друг на все життя», в якому взяли участь учні 4, 5А, 5Б класів. Метою було ознайомити учнів із різноманітністю книг: словниками, енциклопедіями, художньою літературою, розширити уявлення учнів про книги і їх призначення, розвивати уміння користуватися  книгами, вдосконалювати навички читання, виховувати читацькі інтереси, бажання читати.
Під час акції «Подаруй бібліотеці книгу» учні 1 класу подарували 8 дитячих книг. 10 книжок подарував український письменник Степан Процюк, зустріч з яким відбулася в рамках місячника.

Немає коментарів:

Дописати коментар