Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

суботу, 20 лютого 2016 р.

День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні у Парищенській школі

З молитви за душі невинно убитих Героїв Небесної Сотні розпочався ранок 20 лютого у Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Всі працівники та учні зібралися біля каплички у приміщенні школи, щоб згадати у молитві усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. В руках учнів портрети Героїв Майдану, що загинули під час Революції гідності. Настоятель храму УПЦ Київського патріархату о. Іван відправив панахиду.
         А після уроків вся учнівська та педагогічна громадськість, працівники школи зібрались на урочистий Реквієм «Україно, я твоїм іменем радію і сумую іменем твоїм», присвячений Героям Небесної Сотні. 

Всі присутні пройшли шляхом УПА через Майдан Незалежності до буремних днів на Сході України.         Зі сльозами на очах присутні проводжали разом з мамою (учениця 10 класу Ковальчишин Леся) сина (учень 10 класу Федорів Василь) на війну захищати рідну землю. Скільки таких сімей у наш час не дочекалися своїх синів, чоловіків, братів та батьків.         Перед присутніми виступили директор школи Микола Левицький та  учасник АТО випускник школи Ярослав Левицький, який подякував за запрошення і поділився спогадами про події на Сході нашої держави.         Завершився захід Державним Гімном України, який проспівали всі присутні.         Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.
Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню - частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Немає коментарів:

Дописати коментар