Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Відлуння Тижня біології


З метою підвищення інтересу школярів до вивчення біології, активізації їх пізнавальної діяльності, удосконалення форм і методів проведення уроків і позакласної роботи з предмета в період з 23 по 27 березня 2015 р. у Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив Тиждень біології.
Планом предметного тижня передбачалося проведення ряду різноманітних позакласних заходів.
Зустріч запрошених науковців заповідника «Горгани» Кравчук Л.П. і Кузнецова І.М.  проводилася з різними віковими категоріями учнів у трьох напрямках: ліси, вода, первоцвіти. Школярі поглибили свої знання про природу Карпатського краю, бережливе ставлення до водних ресурсів, ранньоквітучих рослин–первоцвітів. На практичному занятті майстер-класі, який проводили науковці, учні 6 класу навчилися виготовляти з підручних засобів (кольоровий папір, нитка, дріт, зубочистка) Шафран Гейфеля – рослину, яку занесено до Червоної Книги України.
Проведено вікторини, конкурси на природоохоронну тематику. Добрі знання продемонстрували Петрик Катерина, Фединяк Софія, Чіх Богдан, Боднар Христина, Петрик Наталія, Костик Ольга, Костів Роман.
Учні 7-8 класів переглянули фільм «Птах,  що приносить щастя», в результаті чого діти розширили свої знання про білого лелеку.
Цікавим виявився позакласний захід «Ой весна-красна», при підготовці до якого старшокласники вивчили і ознайомили присутніх з елементами народознавства, обрядами, які тісно пов’язані за своїм змістом з природою, фольклорними, етнографічними, виховними традиціями, узагальнили знання про птахів, звірів, природні явища.
Виступ екологічної бригади «Чисте джерельце» привернув увагу глядачів до бережливого ставлення до  водних ресурсів України, охорони навколишнього середовища.
Усний журнал «Міс няв та містер няв»  дав змогу учасникам виступу та глядачам дізнатися більше про історичні факти, пов’язані з домашніми кішками.
Також була проведена акція «Оселя для пернатих», в ході якої учні виготовляли для пернатих шпаківні.
Проведені заходи в рамках Тижня біології продемонстрували зацікавленість учнів, їхню активність, добру роботу вчителя біології Марії Чіх з активізації й розвитку пізнавальної діяльності школярів з предмета.

Фотогалерея Тижня біології…

Немає коментарів:

Дописати коментар