Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

понеділок, 11 січня 2016 р.

У нас на вчителя припадає 8 учнів, у Європі - 17

Заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей в інтерв’ю Gazeta.ua розповів про плани Міністерства освіти і науки щодо змін, які відбуватимуться в освіті найближчими роками.
Зміни в освіті відбудуться 2018-го. Зараз маємо прийняти низку законів. Найголовніший — про освіту. За ним навчання у школі триватиме 12 років. Буде чотири роки початкової школи, п'ять років — базової і 3-річна старша школа, - каже заступник міністра освіти Павло Хобзей.
Діти, які 2018-го закінчать дев'ятий клас і захочуть продовжити середню освіту, муситимуть здати зовнішнє незалежне оцінювання. Далі, залежно від нахилу й академічних досягнень дитини, — навчання за трьома напрямками. Перший — загальноосвітній багатопрофільний академічний ліцей для школярів, які планують вступати до вузів. Другий і третій напрямки — спеціальна освіта, ліцей і коледж. Ліцей готуватиме кваліфікованого робітника, а коледж — керівника середньої ланки на виробництві чи у сфері послуг. З атестатом професійного ліцею чи коледжу можна вступати до університету.

Немає коментарів:

Дописати коментар