Мої вітання! Сподіваюся, що візит на мій блог буде для Вас цікавим і корисним!!!

суботу, 21 січня 2017 р.

Фестиваль щедрівок та колядок

«Розколяда» - це проводи різдвяно-новорічних свят, які справляють так гучно, як і їх початок. Після свят Водохреща та Івана Хрестителя закінчується вулична коляда, щедрівки, вертепи. В народі кажуть: «Прийшов Предтеча і забрав свята на плечі». 
        
Фестиваль колядок і щедрівок відбувся 19 січня  2017 року у Парищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Показати співочу майстерність та прославити народження Ісуса Христа духовною піснею виявили бажання учні 1-11 класів, а також педагогічний колектив школи. Різноманіття колядок та щедрівок, які лунали біля новорічної ялинки, доводять той факт, що діти пам'ятають звичаї та традиції українського народу.
          Традиційна різдвяно-новорічна обрядовість не лише підносить високо-релігійне і загальнолюдське почуття, а й глибоко виявляє колективно-громадське та національне почуття єдності, любові до праці. Нехай же всі щирі побажання здійсняться, а відчуття єдності допоможе нам згуртуватися й сьогодні, у велику і відповідальну пору визвольних змагань, згуртуватися кожною сім'єю, усією нацією! Хай ведуть нас до цього споконвічні ідеали, виявлені в неперевершених своєю святковістю, красою, добром і любов'ю обрядах, звичаях і традиціях, народному колядуванні і щедруванні.

Немає коментарів:

Дописати коментар